keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Kilppari saarella

Nyt olen sitten jo kohta viikon päivät ollut kilppari saarella. Täällä on mennyt hyvin, kilppareita on nähty niin, tarkkailu paikalta kuin satamassakin. Satamassa ne ovat kylläkin paikallisten "hoidossa" ja päästetään vapaaksi kun ovat isompia ja vahvempia.
Heistä minulla ei ole tällähetkellä kuvaa, koska minun tabletistani oli akku loppunut. Henri (toinen Suomalainen vapaaehtoinen) otti kyllä kuvia ja lähettää ne mulle kunhan pääsee kylmään Suomeen :) Hän tosiaan lähti jo perjantai aamuna 6.30 aikaan, joten minä jäin ainoaksi vapaaehtoiseksi. On täällä 3 muuta ihmistä projektissa, mutta he ovat täällä pitkän ajan.
Tässä kuvia tarkkailu paikalta.



Majoitun tällähetkellä jo toisessa talossa tällä saarella, tämä toinen on vähän "luksuksempi" kun ensimmäinen. Täällä on jopa oikea pytty ja suihku :D
tässä kuvia ensimmäisestä homestay paikasta.






Ja kuvia uudesta paikasta:





Siis todellakin nähnyt jo konnia heidän ruokapaikalla, joka on meidän turtle-observation paikka, mutta he ovat niin vikkeliä että on melkeen mahdottomuus saada niistä kuvia. Tarvii samalla kirjottaa ylös tietoa niistä, niin tulee kiire tehdä kaikkea.

Tänään tutustuin uuteen "tukihenkilöön" reilu 20 vuotiaaseen tyttöön. Hän opastaa minua tällä toisella rannalla.  Hän on ollut monessa vapaaehtois brojektissa jo mukana ympäri maailmaa. Ollaan käyty paikallisessa koulussa ja meriruoho tutkimusta tehty..

Tässä aiheesta ja aiheen vierestä kuvia :)

Tästä mitataan meren korkeutta joka aamu 9.00 paikkeilla.

Matkalla saarelle

tonne sitte kattoo apinoita :)

tarkkailu paikkamme on tuuheimman puun juurella.


meisän sää laatikko :) siellä kaikki turvallisesti tallessa :D


Henrin kanssa piti kävellä ensin savannan läpi että päästii rannalle. Pitkät vaatteet välttämättö yys, muuten liikaa takisisia ihossa :/ takana ennen tsunamia toiminut luostari.


Henri opiskelemassa luokassa.


Tässä kerrotaan meidän kolmannesta koulusta jossa ei varmaa ole koskaan ketään ollut.


koululla. Kylässä piti olla tosiaan olkapäät ja polvet peitetty. Ja voin kertoa että hiki valuu :D

Näkyykö kilpparia? Tuolla pitäis olla :)

Tässä "mun ranta" eli ranta nro.3 päästä päähän ranta nro 2 kanssa 6km ja siihen vielä matka kotoa niin on yhteensä ~ 8km eli joka aamu kävelen 16km ennen auringon nousua, tyhjään mahaan. Siinä menee 2h 50min. Raskasta ne ensimmäiset 2 kilsaa kun on täysin pehmeetä hiekkaa.

Tässä kuulemma harvinainen kukka. Enää en kyllä muista sen nimeä :/


Aamukävelyn jälkeen baariin nauttimaan munakasta ja paahtoleipää :

Kuvat tuli nyt sekavassa järjestyksessä (en tiedä miksi) mutta nyt kun ne tuli niin annan olla :D on meinaan ollut hieman vaivalloista.. 
jos kysyttävää niin vastailen kyllä :)


1 kommentti:

  1. Hauskaa näyttää olevan. Ja kiva nähd'ä majoituspaikkoja ja kilpparien tutkimustoimintaa. Harmi kun kilppareita ei vielä nähty kuvissa. Vähänkö siistiä jokaaamuinen kävely rannalla, siihen ei monella ole mahdollisuutta!

    VastaaPoista